Fundacja Heros
Witamy na naszej stronie

Mamy przyjemność zaprezentować Państwu obszar działań Fundacji Heros w Lublinie. Jesteśmy organizacją pozarządową, której głównym celem statutowy jest działanie na rzecz osób niepełnosprawnych. Cel ten realizowany jest m.in. poprzez: doradztwo zawodowe oraz wspomaganie i podejmowanie działań zmierzających do aktywizacji zawodowej i społecznej oraz tworzenia miejsc pracy dla osób niepełnosprawnych.

2017-12-06
Spotkania w ramach Grupy Środowiskowego Wsparcia.

W oddziale Fundacji w Kielcach odbyły się dwa wyjścia Grupy Środowiskowego Wsparcia. Pierwsze z nich zorganizowano dnia 23.11.2017r., było to wyjście na kręgle do klubu MK Bowling Kielce. Drugie spotkanie odbyło się dnia 29.11.2017r. w Kieleckim Centrum Kultury, uczestnicy projektu wybrali się  na spektakl pt. „Zobacz Jazz”.

W Lublinie, dnia 29.11.2017r. zorganizowano wyjście na bilard do klubu MASTERS Bowling and Bilard. Osoby biorące udział w tym wyjściu były zadowolone z takiej formy spotkania. Dzięki temu mogli zapoznać się z nową formą rozrywki a także pracą w zespole.

Poza wyjściami w ramach kulturoterapii we wszystkich oddziałach odbywały się spotkania uczestników GŚW, podczas których przeprowadzane były treningi psychospołeczne.

Fundacja Heros: ul. Z. Krasińskiego 2/31, 20 - 709 Lublin